Bemutatkozás

Sárospatak a Zempléni-hegység és az Alföld találkozásánál, a Bodrog partján fekvő, kulturális értékekben és műemlékekben gazdag kisváros.
Az ide látogatók a városkép egyik meghatározó építészeti alkotásával, a megújúlt A Művelődés Háza és Könyvtárával találkozhatnak először. Az 1983-ban, Makovecz Imre tervei alapján épült emberarcot idéző vonalai, rejtett szimbólumai, különleges építészeti megoldásai évente kb. 75.000 látogatót késztetnek tüzetesebb szemlélődésre. Méltán választották A Művelődés Házát a világ tíz – 1983-ban átadott – legszebb épülete közé. Az ide betérő egy pezsgő kulturális életű kisváros minden közművelődési feladatra felkészített központjában találja magát. A szabadidős tevékenységeknek éppúgy helyet ad A Művelődés Háza, mint a színházi és kamara előadásoknak, zenei eseményeknek, irodalmi találkozóknak, könyvtári szolgáltatásoknak, tanácskozásoknak és konferenciáknak.

Mozihelyiség korszerű, légkondicionált, Dolbi 7.1-es hangrendszerű vetítőjével, premier és art filmek bemutatásával teszi lehetővé az igényes kikapcsolódást. Az intézmény magas színvonalon szolgálja a város valamennyi generációjának kulturális igényeit. A civil szervezetekkel való szélesebb körű együttműködés révén munkánk összetettebb lett, ugyanakkor jobb és közvetlenebb kapcsolatot teremt tevékenységünk célcsoportjaival. A Művelődés Háza szervesen kapcsolódik a térség kulturális és idegenforgalmi véráramába, új és naprakész adatokkal segítjük a városunkba érkező turistákat.

A színházi évad bérletes előadás sorozatai nagy népszerűségnek örvendenek a város és a környező települések lakóinak körében. Színház – és kamaratermünk gyakran ad otthont neves előadók műsorainak. Intézményünk fenntartója a Bodrog Néptáncegyüttesnek, A Művelődés Háza Kamarakórusának, klubhelyiségeinkben többek között díszítőművész és kézműves kör, emlékkör, nyugdíjasklub is működik. A galériánkban a képzőművészeti irányzatokat széles körben bemutató kiállítások láthatóak. Az épület exkluzivitása, megjelenése a térség kedvelt konferencia központjává avatta intézményünket.

A Művelődés Háza nyitva tartása:

Hétköznap: 08 – 19 óráig

Szombaton: 09-12 óráig

Vasárnap: ZÁRVA